Uitleg


Portfolio
Als u zich aanmeldt bij Florizon kunt u gratis gebruik maken van de portfolio functionaliteit.
U gaat via de bedrijvenpagina naar het bedrijf van uw keuze en klikt daar op de knop 'Toevoegen aan portfolio', rechtsbovenin.
Daarna ziet u het bedrijf op de portfolio pagina in uw portfolio verschijnen.
U kunt nu het aantal aandelen van het bedrijf wijzigen.

In uw portfolio kunt u de huidige waarde van uw bedrijven zien, alsmede het aantal sterren.

Prestatie
Deze functionaliteit is enkel voor abonnees beschikbaar.
U kunt op deze pagina zien op welke postitie uw bedrijven staan in de vergelijkingstabellen van de verstandige keuze en de beste prestatie.
In het voorbeeld hieronder staat het 4 sterren bedrijf Adecco op de 17e positie in de verstandige keuze tabel, en op de 38e positie in de prestatie tabel. De prestatie waarde is een indicatie van het te verwachten rendement. Indicatie betekent in dit geval dat u de waarde eigenlijk zowel moet lezen als 6.25% rendement maar ook als een 6+ uit een schoolrapport.
Het rendement lijkt nog best aardig, maar tegelijk is het een krappe voldoende. Dit komt doordat beleggingen een relatief hoog risico hebben en u eigenlijk betere rapportcijfers wilt zien.

bedrijf
waardering
verstandige keuze
prestatie
waarde
Adecco
17
38
6.25

Als u in uw portfolio aan een bedrijf een negatief aantal toekent zal het bedrijf op deze pagina in een watchlist worden gezet. Dit is een 2e tabel op de prestatiepagina waarin u interessante bedrijven in de gaten kunt houden.

Verwachting
Deze functionaliteit is enkel voor abonnees beschikbaar.
De verwachtingspagina laat zien welke schattingen ons model maakt voor uw portfolio. Deze schattingen zullen per bedrijf er eigenlijk altijd wel naast zitten. Desondanks is het wel een aardige indicatie voor uw portfolio in het geheel. Tenminste, als u uw beleggingen netjes spreidt.