Uitleg


Algemeen
Op deze pagina vind u de antwoorden op enkele algemene vragen. In het menu aan de rechterkant vind u meer informatie over hoe u de website kunt gebruiken.

Hoe werkt Florizon?
Wij analyseren de jaarverslagen van ruim 200 beursgenoteerde bedrijven en vergelijken alle informatie die daaruit komt met behulp van Big Data-technieken. Hierdoor krijgen we inzicht in welke bedrijven een stabiele bedrijfsvoering hebben, en welke niet. Een stabiele bedrijfsvoering is noodzakelijk voor een stabiel bedrijfsresultaat en uiteindelijk voor een solide belegging.
Natuurlijk is dit slechts een deel van het verhaal: ook van het 'beste bedrijf ter wereld' kunnen de aandelen te hoog staan, of een zwakker bedrijf kan juist sterk ondergewaardeerd zijn. Ook dit maakt Florizon inzichtelijk.
Maar blijft u ook zelf uw huiswerk blijven doen: door de actualiteit bij te houden, blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond een bedrijf waarin u heeft geïnvesteerd, of interesse in heeft.
Florizon maakt inzichtelijk waar de kansen en de risico's liggen.

Word ik snel rijk met hulp van Florizon?
Wilt u echt heel snel rijk worden dan heeft u meer kans in een Casino, al kunt u daar ook net zo snel uw kapitaal verliezen. Zoekt u een stabiel aandelenpakket, dan is Florizon iets voor u.
Florizon biedt inzicht in welke bedrijven een degelijke en stabiele bedrijfsvoering hebben, wat zich vaak uitbetaalt in mooie rendementen. Met de informatie van Florizon kunt u beter inschatten welke risico's er kleven aan aandelen van verschillende bedrijven. Op basis daarvan kunt u een veiliger, of als u wilt risicovoller aandelenpakket aanschaffen.

Beleggen jullie zelf ook?
Wij beleggen zelf ook: onze tools hebben we in eerste instantie voor onszelf ontwikkeld. Met ons bescheiden startkapitaal halen we leuke rendementen. U kunt hier zien wat onze top 12 van hoogst gewaardeerde bedrijven het afgelopen jaar heeft opgebracht.

Hebben jullie ook informatie over Turbo's, Speeders en andere beleggingsvormen?
Nee. Het idee van Florizon is dat we vooral kijken naar het bedrijf achter het aandeel. Bij de zogenoemde hefboomproducten speelt veel meer het sentiment van de markt, met onstabiliteit en sterke fluctuaties tot gevolg. Dat effect proberen wij juist te vermijden.

Wat is het belangrijkste bij beleggen?
Dat is eigenlijk het beste samen te vatten in één woord: risicospreiding. Oftewel, zet niet al uw geld op één paard. Zo doet u aan risciospreiding:
- Investeer in meerdere bedrijven.
- Neem aandelen in verschillende valuta en uit verschillende delen van de wereld.

Maar denkt u ook hier aan:
- Stop niet al uw vermogen in aandelen, maar hou een deel veilig op een spaarrekening.
- Denk eens aan fysiek goud of andere edelmetalen. Dat hoeft niet om vermogens te gaan, maar mocht alles eens goed mis gaan, dan heeft u dat tenminste nog.


Zijn er niet meer vragen?
Momenteel is dit het wel. Heeft u meer vragen, stuur die dan naar info@florizon.com en help ons deze pagina beter te maken.