Uitleg


Bedrijven
Op de bedrijvenpagina's ziet u een korte samenvatting van elk bedrijf, in welke sector het actief is en welke andere bedrijven in dezelfde sector zitten. Als u een betaald abonnement hebt, kunt u in een oogopslag zien welk bedrijf het meest logisch is om in uw portfolio te hebben.

Verder ziet u het koersverloop en de fundamentele waardering. Dit is een maat voor de stabiliteit van het bedrijf, zowel in absolute zin, als relatief ten opzichte van alle bedrijven die we hebben geanalyseerd.
Hoe hoger het cijfer, des te beter een bedrijf er voor staat, niet alleen in financiele zin, maar ook qua bedrijfsvoering. Een hoge fundamentele score staat voor een gezond bedrijf, voor nu en in de toekomst.

De fundamentele waardering is een van de kernpunten van Florizon: een bedrijf wat fundamenteel een hoog rapportcijfer ontvangt, zal ook vaker een stabiel rendement laten zien dan een bedrijf met een lager cijfer.
Let op: een stabiel rendement is niet per definitie een hoog rendement, maar u weet wel waar u aan toe bent.

De volgende grafieken zijn alleen voor abonnees:

De prestatiewaardering is niet alleen een meer gedetailleerde indicatie van de fundamentele kwaliteiten van het bedrijf, maar heeft ook een koppeling met de beurskoers. De combinatie maakt de prestatiewaardering daardoor een nog krachtiger instrument om uw portfolio samen te stellen.

De verwachtingsgrafiek laat zien hoe het verwachte resultaat van het aandeel fluctueert in de tijd. Ons model rekent de verwachting voor elk bedrijf elke dag opnieuw uit.