Uitleg


Spelregels
Florizon mikt niet perse op het hoogste rendement. We vinden het veel belangrijker om de risico's laag te houden.
We bereiken dit door de volgende spelregels te volgen:

• Beleg in degelijke bedrijven
• Koop alleen aandelen met een hoge prestatie
• Koop alleen wanneer het sentiment gunstig is
• Houd het nieuws in de gaten
• Spreiden, spreiden, spreiden
Spreiden
Om met het laatste punt te beginnen, Florizon beveelt aan om een aandelenpakket van minstens 12 bedrijven te hebben. Spreiden is de beste manier om risico's te verlagen en het resultaat stabieler te maken.

Degelijke bedrijven
Florizon analyseert jaarlijks ruim 200 jaarverslagen op 20 kernpunten, en alleen de allerbeste krijgen 4 of 5 sterren achter hun naam te staan. Dit zijn de degelijke bedrijven die jaar in jaar uit bewijzen hun zaakjes op orde te hebben.

Prestatie
Prestatie is een combinatie van degelijkheid die hierboven staat in combinatie met de prijs van de aandelen.
Bedrijven krijgen dus een hoge prestatie als ze fundamenteel sterk zijn, en de aandelen niet al teveel geld kosten.

Sentiment
Eigenlijk is het sentiment de prestatie over alle bedrijven heen. Als alle aandelen aan de dure kant zijn, is het sentiment laag. Als dit gebeurt volgt er vaak een koerscorrectie, waarmee ook de aandelen van bedrijven die best een goede prestatie hadden toch mee omlaag gaan.
Koop dus alleen bij een gunstig, dus hoog, marktsentiment. Dat vergroot de winstkansen.
Dit kan dus betekenen dat het soms gedurende een periode niet lukt om aan de 12 aandelen te komen. Dat is geen probleem. Het geld staat dan gewoon risicoloos op de bank.

Nieuws
Als een bedrijf slecht in het nieuws komt, bijvoorbeeld doordat een aardbeving een fabriek stillegt, dan zal het aandeel omlaag gaan. De prestatie van dat bedrijf zal daardoor toenemen, terwijl het dan misschien niet het beste moment is om aandelen van dat bedrijf te kopen. Informeer altijd via het nieuws even wat er speelt rond een bedrijf alvorens u tot aankoop overgaat.

Hoe ziet het Florizon portfolio eruit?